Årsbokslut för 2010

Året som gått har bjudit på ömsom vin och ömsom vatten. Många dalar, men också en eller annan topp som varit väl värd att notera. I siffor kan man sammanställa årets löpning som så:

Antal löppass: 64 st
Antal km:  292 km (plus några som jag loggat på jogg.se)
Antal minuter: 1969 minuter

Årets målsättningar
Målsättningen att springa tre pass i veckan har ju gått käpprätt åt pipsvängen. Året har istället kantats av överansträngda vader och långa återhämtningsperioder. Problemen med vaderna uppstog ju efter att jag la om mitt löpsteg i april. Innan det hade jag ju problem med ett knä och lite problem med höfterna. De problemen försvann i och med teknikomläggningen.

Målsättningen att kunna springa 15 kilometer i september klippte jag ju med råge i och med att jag sprang min första halvmara. Tyvärr så renderade den halvmaran en väldigt lång återhämtningsperiod.

Målsättningen att komma under 50 minuter på milen ligger fortfarande oavklarad.

Prestationer
Trots skadorna har jag genomfört några lopp. E18-loppet var naturligtvis det mest minnesvärda. Victorialoppet i Borgholm var det varmaste, Blodomloppet var det snabbaste.

2011
Så vad händer i år då? Ja det kan man undra. Vissa säger att jag inte är skapt för löpning helt enkelt. Andra tycker att jag går ut för hårt. Hur det ligger till med den saken har jag visserligen fått frekventa bevis på, men jag har hittills vägrat tro på dem.

Nu är jag beredd att testa andra metoder för att få träningen att fungera. Ta det lite lugnare. Inte ha så höga förväntningar. Inte fortsätta springa bara för att det känns bra. Mera stretching, mera massage, mera varierad träning.

Hur ser ditt eget årsbokslut ut? Berätta i kommentarerna.