Att kissa i sovsäcken

Sedan jag blivit äldre (över 30 år) så har problemet med att sova ute i skogen eskalerat. Det slår aldrig fel att jag behöver kliva upp mitt i natten för att gå ut och kissa.  Nu har jag hittat en produkt som gör att jag slipper kliva upp.

Trots att jag försöker tajma vätskeintag och annat inför sänggåendet så blir det nästan alltid så att jag vaknar och behöver gå ut och göra nummer ett. Det är inget större problem under vår, sommar och höst, men när det snöar och blåser så är det inte någon trevlig upplevelse att behöva kliva ur sovsäcken för att göra det man måste.

Skönare vore det att kunna ligga kvar i sovsäcken och det kan man faktiskt göra med den här produkten.

uribag hammock

Det jag håller i handen är en Uribag som man lätt kan kissa i utan att behöva kliva ur sovsäcken. En enkel burk med en latexpåse på. Burken har ett helt tätt lock för att stänga inne urinen man lagrat under natten och latexpåsen rymmer drygt en liter så det kommer inte att vara några problem under natten. Burkens öppning är så pass stor att den borde fungera för de allra flesta.

När man är klar med Uribagen så tömmer man den på ett lämpligt ställe och tvättar lätt ur den med tvål och vatten. Latexblåsan vränger man in i burken från utsidan så att ingen eventuell urin eller dålig lukt tränger ut.

Det man får vara beredd på när man kissar liggandes på sidan är att man inte kommer att ha samma flöde som när man exempelvis sitter eller står. Detta på grund av att det inte längre sker något tryck mot urinblåsan från inälvorna.

uribag liten

Vill du se mig demonstrera Uribag så hittar du ett klipp på Youtube här

Vill du köpa en egen Uribag så kan du göra det på Amazon Affiliate-länken här: https://amzn.to/2Pwq1rg . Det finns en variant för män och en för kvinnor