Baka ett bröd helt utan säd

Kolhydrater 6 E%, Protein 22 E%, fett 72 E%

Min jobbarkompis Janne har en egen PT (typ fru edyl). Det inte alla förunnat. Han tipsade om ett nötbröd helt utan säd som han och hans PT  provat. Med lite modifieringar kommer det här bli en klassiker hemma. Den första modifieringen kommer att innebära 2 tsk salt istället för 3. För det andra så skulle jag nog komma ihåg att hälla i smaksättarna (lingon i mitt fall) och creme fraichen. Om jag bara klarar av att komma ihåg alla ingredienser till nästa bak så blir det här kalas. Dessutom så tror jag att jag ska försöka mig på att inte använda bakplåtspapper för det var en  mindre brottningsmatch med många skönhetsfel som resultat. Mina limpor hade gått som andra sortering i bageriets monter.

Receptet enligt CrossfitStina

12 ägg
500g keso
2 dl creme fraiche
100g smält smör

Blanda samman dessa ingredienser
Smaksätt med 2 dl grovt hackade oliver eller 2 dl lingon eller 3 msk brödkryddor.
Blanda i din favorit till smaksättare i äggsmeten.
Mixa sedan följande till ett fint mjöl:

200g sötmandel (vill man ha nötter i, ta hälften av valfri nötsort)
400g linfrön
100g sesamfrön

Blanda mjölet med:
4 tsk bakpulver
3 tsk salt

Blanda samman allt med en slev till en smet och häll i 2 brödformar klädda med bakplåtspapper.
In i ugnen på 175-180 grader i 80min.
Förvara gärna brödet i kylskåpet, det går även att frysa ner samt att rosta!