Det här med kläder på vintern

Brynja från Brynje

Att trelagersprincipen fungerar är det inget tvivel om. I normala fall fungerar det i alla fall. Men hur fungerar den egentligen vid vinterlöpning? Jag har mega-problem med beklädnaden i vinter. Jag har aldrig varit med om maken. Kanske på grund av att jag inte sprungit så långt tidigare vintrar.

Härom veckan skulle jag iväg på ett 19 km pass. Jag skulle prova en variant som kompisen föreslagit. Bara en undertröja och sedan vindjacka. Min vindjacka har ett meshfoder så den ger lite mer fukttransport än de utan foder.

Oavsett vad jag har underst så blir det helt genomblött. Jag svettas till och med igenom jackan med påföljden att jag börjar frysa. Det spelar ingen roll att undertröjan är av merinoull.

Jag funderar på att skaffa en brynja från Brynje men de är så förbaskat dyra. Jag tror att det är enda lösningen. jag behöver ha ett luftlager mellan huden och jackan. En vanligt tröja ger ingen luftspalt.

Någon som har en lösning?