Få ordning på din vinterlöpning

Petra Månström skriver i sin marathonblogg om vinterlöpning och sammanställer några tips som Anders Szalkai och Torbjörn Sköldefors presenterat på Marathon.se.
20140206-083234.jpg

Här presenterar jag min motvals.

1. Petra säger- Utnyttja dagsljuset. Jag säger- Skaffa en dyr och rejäl pannlampa. Den gör att alla ser att du kämpar och den är eldriven.

2. Petra säger-Använd halkskydd så som broddar edyl. Jag säger-Köp ett par rejäla trailskor. Å andra sidan så gör det inget att det slirar lite. Det stärker musklerna i fötterna och skänker lite extra spänning.

3. Petra säger-Ta kortare steg men öka frekvensen. Jag säger-Det gör jag jämt.

4. Petra säger-Stirra dig inte blind på kilometerantalet. Jag säger-Har du tänkt springa 10 km så gör det. Man ska i mål oavsett hur lång tid det tar.

5. Petra säger-Klä dig inte för varmt. Jag säger-Ta på dig så du svettas. Ju mer du svettas desto bättre. Har du rätt underställ så gör det inget att du blir blöt. Det ser bara tuffare ut.

6. Petra säger-Skydda utsatta delar. Jag säger-skaffa en Buff. Det är det enda förstärkningsplagg du behöver.

7. Petra säger-Kör kvalitetspassen inomhus på löpband. Jag säger-Kör kvalitetspassen utomhus i värsta tänkbara väder. Då kommer vårens kvalitetspass kännas hundra gånger lättare.

8. Petra säger-Byt ut några löppass mot alternativ träning. Jag säger-Vadå alternativ?

9. Petra säger-Dela upp tvåtimmarspasset i två delar med vila emellan så blir du inte lika nerkyld. Jag säger-Om du blir kall så springer du för långsamt. Öka takten så blir du varm.

10. Petra säger-Om det är blåsigt så börja springa i motvind. Då får du medvind hem. Jag säger-Bry dig inte om vinden. Det ska vara jobbigt.

Kör hårt med ett visst mått av ironi.