Förkylning och löpning

I mailet från Runners World idag fanns en länk till en artikel som aktualiserar löpning och förkylning. Det är ju dags nu. Att kamma hem segern i tävlingen VFFF 2011 (Vem Får Första Förkylningen). Jag tog hem segern med en halv dags huvudvärk, en dags halsont och en knapp veckas tjockt slem och hosta.

Härom dagen så tog jag mig i alla fall ut på en kort löprunda för att känna efter hur min vad och min fot mådde. De mådde ganska bra. Det blev en kort sväng på några kilometer. När jag kom hem så kom jag ihåg att jag ju hade varit slemmig i halsen på morgonen. Trots slemmigheten så tyckte jag att det kändes ganska bra ändå.

Det fick mig att fundera över hur det egentligen ligger till med det där att träna när man är förkyld. Artikeln från Runners World gav mig en del svar.

Dessutom hittade jag den här artikelserien från Aktiv Träning om förkylningar. Läsvärt!