Hur använder vi tekniken i vår vardag

Tekniken går framåt. Vissa fasas och använder ett halvt paket tändstickor för att tända en lägereld istället för att använda en gasdriven stormtändare. Jag är inte sån. Jag använder tekniken och kommer hela tiden på (för mig) nya vägar att komma runt moderna I-landsproblem. Ibland undrar jag hur jag lyckades ta mig igenom 80-talet.

Jag tänkte att jag dagen till ära skulle ta och besöka frisören. Men vad var det salongen hette nu igen? Jag måste ringa och boka en tid ju. Jag har varit där förut så jag vet mycket väl var den ligger. Jag letade på Eniro och Hitta.se men det fanns ingen salong på den adressen i deras databaser. Vad gör man då när företag är snåla och inte vill betala för annonsering i Gula Sidorna? Jag hade en fundering på att ringa till synagogan som ligger granne med salongen och be någon imam knalla över och kolla telefonnumret, men det kändes lite magstarkt.

Jag kom ihåg att jag sett salongens namn på deras fönster eller på en skylt ovanför. Då kom jag på att Google StreetView kanske hade fångat skylten. Mycket riktigt. Där fanns hela namnet och telefonnumret. Fantastiskt.

Salong Jolly