Jag startar en ny Youtube-kanal

Jag har haft ett konto och laddat upp material på Youtube sedan 2006. Jag har fipplat med video och foto i perioder under hela mitt liv och när möjligheten kom att ladda upp videoklipp och dela med vänner, istället för att ställa upp en projektor eller en VHS-bandspelare, så såg jag direkt vilka möjligheter det skulle erbjuda.

mokup smartphone technology phone
Foto av freestocks.org på Pexels.com

Men medan tiden gick och ungarna växte upp så fanns inte mycket att dela med sig av. Inga berättelser som jag kände kunde vara intressanta för andra. En lite tråkig tanke kanske men det är ju inte så att mitt liv varit tomt. Snarare att jag har levt i det eviga nuet istället för att visa upp det för andra.

I höstas drog jag och en ny bekantskap igång en Youtube-kanal där vi ville dela med oss av våra erfarenheter kring att sova och leva i skogen. Att campa och övernatta med allt vad det innebär. På svenska kallas det friluftsliv. Efter ett par uppskattade avsnitt och roliga inspelningsdagar så insåg vi båda att vi drog åt olika håll i projektet. Därför avbröt vi samarbetet och jag bestämde mig för att skapa något eget.

En hög tröskel

Under vårt samarbete så var jag inte involverad i mer än själva inspelningarna, därför var jag inte insatt i hur man marknadsför sin Youtube-kanal eller hur mycket som behöver göras för att komma igång. Min kanal som jag i princip bara använt som lagringsplats för videos på hunden och barnen, behövde en rejäl omstrukturering om det skulle bli bra. Det har tagit en helg men nu tror jag att kanalen är redo att presenteras för allmänheten. Det saknas bara några videoklipp och sen kommer det rulla in prenumeranter. Eller? Njae det kräver en hel del jobb har jag märkt.