Jag tar emot passningen från Petra

Petra på Marathonbloggen gjorde en intervju med sig själv. Vi självcentrerade har en tendens att hamna i den sitsen. Om ingen annan är intresserad av varför, hur eller när, så får man  ta tag i saken själv. Jag tyckte att det var bra frågor. Särskilt de om målen för 2011. Det fick mig att formulera det i huvudet själv. Ett beslut börjar växa fram.

1. Vilken är din bästa löplåt alla kategorier?
– Det mesta i 180 bpm går bra så länge det är ordentligt med fart i det. Soft musik fungerar inte i spåret. Jag är alldeles för aggressiv. Oftast springer jag dock helt utan musik för jag vill ha koll på omgivningen.

2. Vilket är ditt bästa löparminne så här långt?
– Starkaste minnet är helt klart momentet efter vändningen vid 11 km på E18-loppet. Mitt livs första halvmarathon. Smärtan som tog över då och känslan av pressa vidare trots att jag så gärna ville bryta. Oslagbart.

3. Vad brukar du äta efter passet?
– Tar jag löppasset på jobbet så blir det lunchlådan direkt efter träningen. Då kan det bli vad som helst. Jag försöker annars att tajma löpträningen så att jag kan äta på ordinarie tid i anslutning till träningen. Inget extra alltså.

4. Vad vill du säga till dem som påstår att du är för gammal för löpning?
– Ålder är bara ett mått på tid. Inte på förmåga.

5. Vilken är den vackraste plats du sprungit på?
– I somras tillbringade vi en vecka i Danmark och jag var lite småsliten i vaderna. En gå-jogg-runda längs västkusten i solnedgången med saltvattnets och tångens dofter i luften gjorde det smått fantastiskt.

6. Vilka är dina löparmål för 2011?
– Göteborgsvarvet på under 2 timmar. Drömtid är 1:45, men med min skadefrekvens kanske det är att ta i. Gjorde ju halvmaran på 2:15 sist. En halvtimmes förbättring kanske är i värsta laget. Sedan vill jag springa om de millopp som jag gjorde förra året (Victorialoppet, Blodomloppet, Mälarenergi Stadslopp). Slutligen står det och väger mellan Stockholm halvmarathon och Lindingöloppet.

7. Vilken är din största löpardröm?
– Jag skulle väldigt gärna vilja springa New York Marathon. Jag bestämde mig efter att jag sett programmet Sverige springer på TV. Dessutom vill jag springa ett fjällmarathon eller ett terrängultramarathon. Ligger väl sisådär fem år framåt i tiden kan jag tro.

8. Piffar du till dig innan du ger dig ut och springer? Och i så fall hur och varför?
– Piffar!? Jag förstår inte frågan.

9. Din favoriträtt?
– Pannkaka i stark konkurrens med en grillad köttbit.

10. Din favoritsemester?
– Stilla soliga dagar på svenska stränder eller i hammocken i trädgården.