Ny uppladdning inför Stockholm Marathon

Göteborgsvarvet var en fest. Jag kom hem därifrån med goda minnen och ett personligt rekord på halvmarathon. Kanske skulle jag ha avrundat helgen lite annorlunda för på måndagseftermiddagen dundrade en förkylning in med buller och bång. Om jag hade gjort som jag avsåg från början, men som jag sedan tyckte var onödigt skulle det kanske blivit annorlunda. Jag hade tänkt ta med mig lite Super-Gainer PRO för att fylla på med, men istället lämnade jag det hemma och tänkte att det nog går lika bra med lite mat.

Nu blev det inte riktigt den maten jag hade föredragit. Jag fick tag i en gammal barndomskompis som skjutsade mig ner till stationen och innan jag klev på tåget så satt vi vid en brygga och snackade lite skit och tog en bira. Inte den mest kvalitativa återhämtningsdrycken man kan tänka sig, men den var ofantligt god. Maten jag satsade på blev en halv kycklingmacka från Subway. Kvalitén på deras råvaror kan man naturligtvis ifrågasätta.

Mackan slank ner på tåget tillsammans med en halv liter cola och ytterligare en halv liter vatten. Att jag bara behövde gå på toa en gång under den femtimmars tågresan säger en del om hur mycket vätska som behövde ersättas. Dessutom tryckte jag i mig en lite påse chips.

Som sagt. Kvalitén på återhämtningen hade kunnat vara högre.

Straffet för den här dåliga inställningen till min kropp är att jag varit förkyld i tre dagar. Sängliggande med feber, hosta och snuva.