Ljusning i tunneln

Osteopati är guds gåva till idrottskador. Helt fantastiskt att folk fortfarande lägger ner pengar på stötvågsbehandlingar och sjukgymnastik. Då har de inte träffat Kathrin Lobel på hennes mottagning i Sala.

Vid de två första behandlingarna justerades min hållning. I torsdags var det dags för första behandlingen sedan början på semestern i mitten på juni. Då hade hon en idé som hon ville testa på min fot. Hon manipulerade och stimulerade nerverna i foten för att se om det kan ha varit en nerv som legat i kläm i foten. Efter ca tio minuters smärta så bad hon mig ställa mig upp och testa hur det kändes i foten. Smärtan var helt borta. Det ömmade så klart på den platsen hon hade tryckt, men smärtan framför hälen var helt borta. Vad märkligt att en nerv som ligger i kläm kan skapa så långvarig smärta på en helt annan plats i foten. Vad märkligt att två sjukgymnaster, en naprapat och en kiropraktor inte lyckats konstatera det. Det får en ju att undra om det är pengarna som styr.

Idag tre dagar senare är smärtan fortfarande borta. Jag var till och med ute och tog en tre kilometers runda i fredags. Det var tungt rent konditionsmässigt förståss, men foten kändes helt OK.

Än så länge så känns det för tidigt att sätta upp några nya mål för löpningen, men helt klart är att det ljusnar i tunneln.