Löpning+geocaching=halvmesyr

Som jag skrev tidigare så hade jag för avsikt att kombinera löpningen med min andra hobby, geocaching. Jag la ut några ben på kartan för att uppskatta hur långt jag skulle kunna springa. Jag hade som mål att leta reda på Critical A, Milles Runda, Ankdammen10, Gideonsbergsskolan, Skallbergsmotet, Arosvallen, Botaniska trädgården, Proban-skolfängelset och slutligen den så alltid gäckande Så ……. nära utlagd av Jimmy.P.

Med den sträckningen så skulle det sluta på drygt 14 km och det kändes som en lagom ökning från förra veckans långpass. Jag förstog ju att det skulle bli svårt att hålla den påbjudna takten på 6:20/km så jag stoppade klockan varje gång jag började leta efter en cache. Då skulle det bli lite mer rättvisande.

Det finns några geocacher kvar att hitta

Det skulle visa sig att man är tvungen att sänka ambitionsnivån rejält för att kunna göra vare sig det ena eller det andra med humöret i schack. Jag brukar lacka ur ganska fort om jag inte hittar cacherna, men att stå och huka, kika, lyfta och vända när kroppstemperaturen sjunker och det blöta understället börjar göra sig påmint gör att det går ännu fortare. Jag la aldrig ner mer än två till fem minuter på varje cache. Critical A gav jag fan i för den låg bakom ett högt staket och jag hade ingen lust att pulsa genom skogen så tidigt på rundan.  Milles Runda låg ju mitt i rondellen så där ville jag inte heller exponera mig mitt på dagen. Ankdammen var förmodlegen infrusen för den gick inte heller att hitta. Likaså Gideonsbergsskolan. De enda jag lyckades hitta var Arosvallen, Botaniska Trädgården och Så …..nära. Botaniska Trädgården har jag hittat en gång förut (får jag logga den som ”Found” igen?) och ”Så……nära” kunde ju bara ligga på ett ställe.

När jag sprang hemåt längs Svartån så kände jag mig riktigt stark. Jag tror att jag hade kunnat fortsätta ett par kilometer till. Men när jag kom in i värmen och fick i mig lite mat så slog paltkoman till. Då högg jag i med diskningen och damsugning och torkning av golv eftersom det skulle komma gäster vid 15-tiden.

Idag söndag känns kroppen som vanligt igen. En bra återhämtning alltså. Det som jag haft såna problem med tidigare.

Är du löpare? Har du provat på Geocaching?
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-4VFeYZTTYs&w=640&h=390]