Löpning och vätskeförlust

Dagens tränings skulle varit ett intervallpass, men det blev ett distanspass med intervaller. Min tanke var att jag skulle springa ner till Arosvallen och springa några varv på löparbanan där. Enligt schemat skulle jag värma upp i två km, köra 6 st 60 meters koordinationslopp och sedan 6 x 4 min tempo. Totalt ca 8 km alltså. Nu råkade det vara drygt 3 km till Arosvallen så totalen landade på 12 km. Sånt händer. Innan jag drog iväg tänkte jag att jag skulle kolla hur mycket vätska jag förlorar under ett löppass. Trots att jag drack några munnar vatten under passet och sög i mig en halv liter grön smoothie när jag kom hem så hade jag tappat drygt ett kilo. Jag hade i och för sig kissat två gånger under passet och en gång precis innan invägningen. Jag vet inte om det betyder något, men det vore på sätt och vis vara bra att veta hur mycket man behöver dricka under ett llångt pass.