När man inte kan träna kan man ju alltid träna

Jag har ju sagt (skrivit) att jag inte ska skriva om mina krämpor för att det ger en negativ ton till omgivningen. Vem vill sprida dåliga vibbar? Men jag borde ju kunna skriva om hur jag gör saft av citronerna som serverats mig de senaste veckorna. Jag har inte haft någon vidare träningslust eftersom jag inte kan springa. Vad ska man hitta på då när man inte är en sån som tränar allt möjligt och tycker det är kul. Jag tycker ju att löpningen är kul. Det betyder ju inte att jag gillar all annan träning. Gym går väl an men är inte heller någon favorit. Idag däremot har jag fått till ett riktigt kanonpass i gymmet på jobbet.

En lokal på 9 kvadaratmeter, möblerat med en motionscykel, ett löpband, en bänkpress/bencurl, en latsdragmaskin/peck-deckmanick samt en stereo med hembyggda högtalare, är vad jag får hålla till godo med på min arbetsgivares bekostnad. Där har jag idag idkat en timmes hård fysisk träning. Någon annan slags träning är inte värt mödan.

Till min hjälp har jag min iPhone som brölar ut Petra Månströms löparlåtarSpotify och en app som heter FitnessBuilder. Denna app har jag inte kunnat klara mig utan den gångna vintern. Eftersom jag är så obotligt fantasilös när det kommer till styrketräning så har den betytt allt. Idag har jag kört en ”15 minutes cirquit” fast det tog 30 minuter eftersom jag måste bygga om hantlar och annat för att få det att fungera. För att göra några övningar var jag tvungen att springa upp en våning och sno åt mig en stol. Cajsa Warg hade varit stolt.

Jag kan varmt rekommendera den som är intresserad av styrketräning, men saknar fantasin eller kunskaperna för den delen, att prova Fitnessbuilder. Den kostar några slantar, men för mig har det varit värt varenda krona.