Osteopati är den senaste medicinen

Snart har jag passerat varje slag av så kallad alternativ behandlingsmetod. Tack vare min onda fot har jag höjt omsättningen i branschen rejält. Sedan i november har jag varit på fem behandlingar hos en massör, två besök hos kiropraktor, träffat två sjukgymnaster  som gett motsägelsefulla besked, genomgått fem stötvågsbehandlingar för att slutligen ge upp och bara vila.

Jag har vilat sedan mitten av april då jag fick min sista stötvågsbehandling. Då hade smärtan fortfarande inte avtagit och jag tyckte att jag gett metoden en chans.

En dag klev en kollega in genom min dörr och frågade om jag hade provat osteopati. Jag hade aldrig hört ordet ens. Jag trodde jag hade full koll på dessa ”icke doktorer”, men dessa har jag helt missat. Jag kastade mig på telefonen och berättade ungefär det som står i inledningen till det här inlägget. Osteopaten suckade och sa: ”Så säger de flesta som kommer till mig.” Suck!

Nu två behandlingar senare ser jag ingen effekt i foten, men en del andra muskler har ändrat status. Låsningarna i ryggen som fortplantar sig till ländryggen och bäckenet har lossat och krökningen i ryggen har blivit mer som den ska vara (uppenbarligen). Lite specifika stretchövningar ska också påskynda ”korrigeringen”.

När vi väl fått bukt med hållningen kommer resten att sköta sig självt ett tag. Hoppas att jag hinner få in några joggpass innan vintern.