Osteopatin gräver djupare

Igår morse hade jag lite trötthetskänningar i ryggslutet. Efter morgonens styrkepass så blev det värre och fram emot niotiden var det nästan olidligt. Jag ringde runt till några kotknackare, men ingen hade tid att hjälpa mig. Slutligen fick jag fatt i en annan osteopat än den jag varit till tidigare. Det visade sig att han hade sin praktik bara en kilometer från min arbetsplats. Han kunde ta emot efter en halvtimme så även han fick en chans att trycka min kropp till rätta.

Gray95

 

Även denna gång fick jag veta en hel del nytt om min kropps funktioner och hur den egentligen var tänkt att fungera. Den främsta upptäckten var att mitt korsben (Sacrum) satt fast och förmodligen hade gjort i flera år med tanke på hur hårt det satt. Sacrum ska röra sig när benen runt om rör sig. Mitt Sacrum rör sig bara när mitt högerben rör sig, men när mitt vänsterben rör sig så sitter mitt sacrum fast.

Man kan ju lätt förstå att det här skapar en del muskulära spänningar. På den ena sidan är muskeln alltid spänd (höger sida) och det är där jag haft mina problem med min Piriformis som gett mig sk falsk Ischias. Detta är något som min vän och naprapat misslyckats att diagnostisera vid alla behandlingar. Att det kan vara så olika hur man ser på kroppens funktioner.

Jag hade förhoppningar att vilan i november-december skulle läka min vad och det gjorde den Jag hade förhoppningar om att stötvågsbehandlingarna skulle vara lösningen på min Plantar Faschiit som jag ådrog mig i mars, men det visade sig att det inte var det (det blev bara dyrt). Ska återupprättandet av mitt sacrums rörlighet vara det som slutligen frälser min kropp så att jag kan springa igen? Den som betalar får se.