Rehabilitering av Plantar Fashiit

Efter att ha provat en massa behandlingar och olika slags stretching under de senaste halvåret så har jag kommit till någon slags insikt. Dels att min Plantar Fashiit, om man nu kan kalla det för det, kan bero på att Språngbenet legat fel. Kanske är det åt det andra hållet: att Språngbenet legat fel på grund av Plantar Fashiiten.

Den andra insikten fick jag när jag gick tillbaka till källan av problemet, nämligen löpningen i sig. Jag kollade in doktor Romanovs Youtubekanal och fick syn på ett klipp om plantar fashiit där han förklarar orsaken till ock några enkla lösningar på problemet.

Hans förklaring, för den som inte orkar lyssna på hans jobbiga ryska accent, är att det hela beror på att man rör sig fel. Det vill säga att man inte slappnar av i foten. Var har jag hört det förut? Tricket med att slappna av i foten är att inte göra rörelser som aktiverar vaderna. Mitt problem är kanske att jag inte riktigt kan känna om jag anstränger vaden eller inte. Jag har hittat några övningar som kanske kan hjälpa mig att komma till rätta med den här känslan jag saknar.

Klippet nedan förklarar i detalj hur doktor Romanov tycker att man ska hantera Plantar Fashiit.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uLzxbkbdGmo]