Skitprodukter på Göteborgsvarvet

Jag sammanfattar lite snabbt Göteborgsvarvet innan jag går vidare och spyr galla över en produkt. Allt flöt på som smort. Sprang i värmen på 1:50:11. Missade mitt mål med 30 sekunder beroende på att folk inte har vett att hålla till höger när de inte kan hålla takten med oss andra. De som stannar mitt i banan ska också ha sig en skopa ovett. Hela arrangemanget var toppen. Stockholm halvmarathon kan inte mäta sig med Göteborgsvarvet när det gäller publikstöd i alla fall.

För att inte tala om miffona som satt och tog upp plats i herrarnas duschutrymme med sina historier och nyknäckta pilsner. Det är inte meningen att man ska sitta där och relaxa efter loppet. Man ska duscha och försvinna så att resterande tusen gubbar också kan få duscha och åka hem.

Produkten som ska sågas

Nike Elite Run Suck (sock)

Nike Elite Run Sock
Nike Elite Run Sock

Så här i efterhand kan jag inte begripa varför jag testade en ny strumpa på ett lopp. Vilket nybörjarmisstag. Jag tyckte strumpan kändes genomtänkt och skön från början. Nu begriper jag inte hur man kan komma på tanken att sätta ett räfflat fiskfjällsmönstrat tyg på undersidan. Det ger ojämn belastning över framfoten och det har för min del resulterat i en blåsa stor som en femkrona i det mellersta hudlagret under foten. Med två veckor kvar till Stockholm Marathon känns det lite surt. Säljaren på Stadium motiverade mönstret med att det skulle ge lite extra dämpning, men vafan det har jag ju skorna till.