Söndagens långpass med fikapaus

I marathonprogramet stod det 19 km på schemat idag. Jag har trasslat fram och tillbaka med kläderna under långpassen. Jag blir så svettig att ingenting kan hålla mig varm. Jag blir genomblöt så att inte ens merinoullen håller vad den lovar.

Kollegan på jobbet sa att han bara har en tunn brynja och en vindjacka när han är ute så jag börjar fundera på om jag haft för mycket kläder på mig helt enkelt. Jag hoppade över ett lager idag och körde med bara en arméundertröja och min vindjacka med meshfoder. Det var faktiskt inte så illa. När jackan blivit blöt så blev det naturligtvis kallt igen, men jag kunde hålla värmen längre.

Turen gick till IKEA. Där tog jag en kopp kaffe och en bulle. Sen bar det hemåt igen.

Under färden lyssnade jag på Husky podcast med Michael Lemmel som gäst. Han nämnde en gubbe som han tävlat med. Det spratt till i mig när jag hörde namnet Gunnar Björklund. Han hade jag haft som befäl på K4 under 80-talet. Han hade visst varit med och tävlat i de tidigare Raid Gauloises. Jag visste att han var hård.