Springer man fortare om man är lätt

Jag kommer ihåg att jag läste på något forum att någon hade räknat ut att man skulle tjäna X antal minuter per kilometer genom att tappa några kilo extra. Eftersom mitt mål med viktminskningen är att orka genomföra en halvmara så tänkte jag att jag skulle leta reda på den informationen igen. Då sprang jag på den här sajten där man kan räkna ut massor med intressanta grejjer.

När jag sprang Victorialoppet så vägde jag 89 kg och hade loppet varit 10 km så hade jag kommit i mål på 52 minuter. Hade jag som idag vägt 85 kg hade jag enligt sajtens uträkning kommit in på 50 minuter. Två minuter snabbare alltså. Tack vare viktminskningen.

Bäst som jag läser igenom sajten så hittar jag det här och funderar om ”fartlek” är en svensk uppfinning precis som ”smorgasbord”.