Träning är trots allt inte bara löpning

Weight Training

Under hösten och vintern har löpträningen legat nere mest hela tiden. Förr förra vintern var det ett fasligt springande, men efter en släng av hälsporre, gubbvad, plantar fashiit och nu sist en nästintill obotlig morbus morton, har jag fokuserat mer på styrketräning. Det har alltid varit svårt att träna styrketräning eftersom jag har tyckt att det varit för komplext. Det har funnits för många självutnämnda experter i min omgivning som alla haft synpunkter på antal set, vilotider, periodisering och annat jox.

Nu har jag hittat ett program på Styrkelabbet.se som passar mig riktigt bra. Det är inte något nytt program utan har funnits länge och heter Starting Strength. Det består av bara 4-5 övningar som tar på alla stora muskelgrupper.  På bara en månad lyckades jag öka från 40 kg till 80 kg i knäböj.

Någon styrketräningsblogg blir det nog inte, men förhoppningsvis kommer tankarna åter till löpningen nu till våren. Bara ett fåtal korta löppass har jag lyckats få till under vintern och med tre förkylningsperioder på lika många månader har det känts djävligt onödigt att springa.